CASES

Straalverbinding (PTP)

Straalverbindingen (of radio punt-tot-punt verbingen) worden gebruikt om 2 locaties met elkaar te verbinden door middel van sterk gerichte (laag vermogen) radiogolven. Een van deze locaties kan een  POP's (POP = Point Of Presence) zijn van MAC Telecom, of een andere locatie van de klant, of zelfs een pop van een andere operator/partner. Straalverbindingen bestaan uit een outdoor/antenne-gedeelte (ODU) dat zich op het dak bevindt in een vrije omgeving verbonden door een coaxkabel met indoor-gedeelte (IDU) dat in een 19"-rack kan geplaatst worden. De antennes, aan de beide uiteinden van de link, dienen elkaar te kunnen "zien" en er mogen zich dus geen obstakels bevinden tussenin. Dit is één van de items welke gedurende het voorbereidend technisch bezoek (gratis) wordt nagegaan. Typisch worden deze antennes geinstalleerd op een vrije losstaande constructie (betonen vloertegels als tegengewicht) met een antennehoogte van ongeveer 1m. Indien nodig, kan deze hoogte aangepast worden om een betere en performantere verbinding te hebben. De klant dient te zorgen voor de goedkeuring van zijn eigenaar om een antenne op diens dak te mogen plaatsen. Alle andere nodige administratieve taken worden vervuld door MAC Telecom. (BIPT, gemeente en regio)

      

 

Image_4 Image_5 Image_6 Image_7 Image_8 Image_9 Image_10 Image_11 Image_12 Image_13 Image_14

Punt-MultiPunt Antenne (PMP)

Vanuit één van onze POP's (POP = Point Of Presence) kunnen verbindingen opgezet worden naar klanten (of andere operatoren). Gezien er meerdere antennes op één POP-antenne kunnen aangesloten worden, spreekt men van Punt (= één POP-antenne ) tot Multipunt (= meerdere klanten) systemen. Het klantgedeelte bestaat uit een outdoor/antenne-gedeelte (ODU) dat zich op het dak bevindt in een vrije omgeving en een indoor-gedeelte (IDU) dat in een 19"-rack kan geplaatst worden.  Typisch worden deze antennes geinstalleerd op een vrije losstaande constructie (betonen vloertegels als tegengewicht) met een antennehoogte van ongeveer 1m. Indien nodig, kan deze hoogte aangepast worden om een betere kwaliteit van de verbinding te garanderen. Dit is één van de items welke gedurende het voorbereidend technisch bezoek (gratis) wordt nagegaan.  De klant dient te zorgen voor de goedkeuring van zijn eigenaar om een antenne op diens dak te mogen plaatsen. Alle andere administratieve taken worden vervuld door MAC Telecom. (BIPT, gemeente en regio)

Image_15 Image_16 Image_17 Image_18 Image_19 Image_20 Image_21 Image_22 Image_23 Image_24

Technische haalbaarheidsstudie en technsiche survey

Deze studie wordt gratis utgevoerd om MAC Telecom toe te laten de belangrijkste technische aspecten van het project te verifieren, alsook om de moeilijkheidsgraad van de toekomstige installatie in te schatten. Pas na het uitvoeren van deze studie kan MAC Telecom een finaal prijsvoorstel maken voor uw project.

Image_20 Image_21 Image_22

Referenties

CEI DEMEYER (construction / Ghent - Brussels)

SHERATON HOTELS (hotels / Brussels)

SWISSCOM (hotels / Ghent - Antwerp - Brussels)

EMBASSIES (governmental / Brussels)

GROUP TREVI (real estate / Brussels)

VILLE de LIEGE (commune / Liege)

STUDIO L'EQUIPE (media / Wavre - Brussels)

NETIKA (IT / Wavre - Brussels -Charleroi)

MEGABYTE (IT / Wavre - Brussels)

EURO RSCG (media / Brussels)

BELNET (Brussels / Anwerp)

LIGUE DES FAMILLES (social / Brussels)

TV BRUSSEL (media / Brussels)

AXIS PARC (business parc / Mt-St-Guibert)

...

Image_26

Schrijf u in op onze nieuwsbrief